Tretizen 20

kr74.50

Compare
Artikelnr: 663 Kategori: Etiketter: ,

Beskrivning

TRETIZEN-20

Tretizen-20 innehåller den aktiva ingrediensen isotretinoin. Isotretinoin är en retinoid även känd som 13-cis-retinsyra. Systemiska retinoider som innehåller isotretinoin har förbättrat livskvaliteten för många människor, inklusive förhindrande av ärrbildning. Behandling med isotretinoin ger fullständig remission av sjukdomen för nästan alla personer med akne, och efter avslutad behandling kan remission pågå i upp till flera månader eller till och med år.

 

Effekter

Isotretinoin har förmågan att behandla följande hudåkommor:

 • Allvarliga former av akne (nodulär, konglobat, fulminant)
 • Former av akne med risk för ärrbildning
 • Akne som inte svarar på aktuella mediciner och orala antibiotika.

Läkemedel med isotretinoin är också mycket effektiva för behandling av gramnegativ follikulit och pyodermi i ansiktet. Gramnegativ follikulit är en komplikation som mycket ofta utvecklas hos patienter med akne efter att ha använt lokala och systemiska antibakteriella läkemedel.

 

Handlingsmekanism

Mekanismen för isotretinoins verkan är inte välkänd, men det är känt att det kraftigt undertrycker aktiviteten hos talgkörtlarna. Det undertrycker både aktiviteten hos sebocyter (dessa är celler i talgkörtlarnas sammansättning, som utsöndrar fettsekret), och deras proliferation, dvs reproduktion. Följaktligen, som ett resultat av användningen av isotretinoin, minskar både utsöndringen av talg (sekretionen av talgkörtlarna) och talgkörtlarna minskar i storlek.

Dessutom bidrar isotretinoin till en indirekt minskning av antalet Cutibacterium acnes (P.acnes) bakterier, normaliserar processerna för follikulär keratinisering och har också antiinflammatorisk verkan.

 

Användningsinstruktioner

Tretizen-20 av Zenlabs tillverkas i form av kapslar som innehåller 20mg isotretinoin. Den rekommenderade dosen är 1 tablett (20 mg) per dag.

Fullständig minskning av aknesymptom kan uppnås inom 15 till 20 veckor efter intag av isotretinoin. En förbättring av tillståndet för din akne kan till och med observeras inom 1-2 månader efter utsättning av läkemedlet.

 

Bieffekter

Hur allvarliga biverkningarna är beror alltid på den dagliga dosen av isotretinoin. De flesta av biverkningarna kommer att vara associerade med hud och slemhinnor. De vanligaste biverkningarna är:

 • Inflammation i läpparna
 • Dermatit i ansiktet
 • Torrhet i nässlemhinnan
 • Torr hud
 • Kliande hud
 • Ökade kolesterolvärden
 • Dermatit i händerna
 • Torrhet i ögats bindhinna

Med korrekt administrering bör biverkningarna vara minimala. Om du behöver några råd om Tretizen-20 eller användningen av denna produkt, är du välkommen att kontakta oss så kan vi hjälpa dig med detta.

Mer information

Varumärke

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Tretizen 20”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *