Ovidac 5000 IU

kr468.40

Compare
Artikelnr: 12052 Kategori: Etikett:

Beskrivning

OVIDAC 5000IU

Anabola steroider, insulin, tillväxthormon och sköldkörtelhormoner är alla de läkemedel som nu ingår i arsenalen av professionella kroppsbyggare. Detta är dock inte en komplett lista. Till exempel försummar några av de seriösa idrottarna något sådant som gonadotropinläkemedel.

Koriongonadotropt hormon (det fullständiga namnet på detta läkemedel eller hCG för kort), är inte en anabol steroid. Mer exakt är det ett proteinhormon som produceras i moderkakan (livmodern) hos gravida kvinnor. hCG bildas i den kvinnliga kroppen under de första 6-8 veckorna av graviditeten och gör den efterföljande produktionen av östrogener och gestagener möjlig i corpus luteum.

Som ett resultat börjar produktionen av dessa hormoner i själva moderkakan. HCG kommer in i njurarna från blodomloppet och utsöndras sedan i urinen. Det är därför det extraheras från urinen hos gravida kvinnor. Introducerat från utsidan underlättar hCG ägglossningsprocessen hos kvinnor, eftersom det vid tidpunkten för äggets mognad träder i kraft och främjar dess frisättning. Dessutom främjar hCG produktionen av östrogener och gulkroppen.

HCG och bodybuilding

HCG lockar kroppsbyggares uppmärksamhet av en annan anledning. Faktum är att detta läkemedel har nästan samma egenskaper som det luteiniserande hormonet (LH), som bildas i hypofysen. Hos män stimulerar det luteiniserande hormonet könscellerna i testiklarna och ökar produktionen av androgena hormoner (testosteron). Därför används injicerbart hCG av idrottare för att öka deras testosteronproduktion och spermieantal. Eftersom dosen av steroidläkemedel minskar och i ännu högre grad efter att användningen helt avbrutits, upplever användare som regel en märkbar minskning av styrka och muskelmassa.

Detta beror främst på att deras kropp saknar testosteron. Redan i början av steroidcykeln är bågen av hypotalamus-hypofys-testiklarna störd. Steroider ökar nivån av syntetiskt testosteron i blodet med flera gånger den normala nivån och skickar en signal till hypotalamus. Hypotalamus skickar i sin tur en signal till hypofysen att minska eller helt stoppa produktionen av follikelstimulerande hormon t.ex. produktionen av naturligt testosteron.

Som ett resultat börjar det luteiniserande hormonet verka med mindre intensitet på könscellerna där testosteron produceras. Det extra intaget av hCG gör att du kan korrigera situationen och höja den naturliga testosteronproduktionen medan du cyklar med anabola steroider. Dessutom, en gång i kroppen, börjar hCG att fungera nästan omedelbart.

HCG är generellt unikt på grund av dess tvåfasverkan. Den första toppen av ökningen av plasmatestosteronnivåerna i blodet börjar cirka två timmar efter att hCG-injektionen äger rum och den andra efter cirka 48-96 timmar. Samtidigt ökar den genomsnittliga nivån av plasmatestosteron och höjden på topparna och den genomsnittliga nivån beror, enligt forskning av forskare, på dosen av hCG som administreras.

Hur mycket hCG kommer att krävas?

Om vi ​​talar om hur mycket hCG som ska injiceras, så kan vi bara ge en grov rekommendation eftersom varje individ är olika och kommer att behöva olika doser för att motverka styrkan och längden på de steroider som används inom en cykel. Till exempel rekommenderar den ökända Bill Philips att ta 4 000 IE per vecka i två till tre veckor. De flesta av fitnessbekanta och kroppsbyggare följer också dessa siffror.

Det finns dock andra rekommendationer, enligt vilka intaget av hCG bör närma sig individuellt, baserat på hur lång kursen var, vilka steroider som användes inom kursen och hur höga doserna var. Och om till exempel Dianabol och Sustanon var grunden för din steroidcykel, borde dosen av hCG vara högre. En annan fråga gäller hur ofta man ska injicera dessa gonadotropinsubstanser för.

En av de engelska favoritkroppsbyggarna har åsikten att 1 000-1 500 IE hCG kommer att vara lämplig att injiceras varannan dag. Å andra sidan, enligt forskning från forskare, ökar en enda injektion av hCG på cirka 1500IU plasmatestosteronnivån med 250-300% och denna nivå varar i flera dagar (fem-sex). Därför är det möjligt att mer sällsynta injektioner, säg var femte dag, skulle vara lämpligare. För användning av hCG hos nybörjare kroppsbyggare eller de idrottare som vill hålla sin naturliga testosteronproduktion vid liv under en tung kurs, kommer 500-1 000 IE två gånger per vecka att vara mer än tillräckligt för deras behov. Detta beror på att deras hormoner inte tar lika mycket missbruk från anabola steroider som några av de mer avancerade och erfarna kroppsbyggarna. Så mindre doser av hCG kommer att vara mycket effektivare i deras fall.

Om vi ​​pratar om hur länge man ska stanna på hCG så är nästan alla källor här enhälliga: inte mer än tre-fyra veckors maximalt. Annars kommer testiklarna att reagera mycket dåligt på hCG-injektionerna och till och med på sin egen frisättning av luteiniserande hormon, vilket kan leda till hypofunktion hos gonaderna.

Samtidigt bör pauserna mellan kurserna med gonadotropin, enligt alla samma Phillips, vara minst sex månader, men för en kroppsbyggare. Att stanna på steroider i åtta till tio månader, även ett år i vissa fall, är detta tillstånd svårt att uppfylla.

När ska man ta hCG?

När ska du ta gonadotropa hormoner? Svaret på denna fråga är också tvetydigt. I Sverige är praxis utbredd att hCG injiceras efter avslutad steroidkur. Man tror att det skulle vara mer rimligt att starta hCG-cykeln medan steroiddosen reduceras eller helt stoppas för att hCG ska få full effekt.

Så fort du börjar minska ditt steroidintag blir kroppen alltmer testosteronbrist. Och som en konsekvens kan en viss förlust av styrka och muskelvolym observeras redan i detta skede, även om den unika egenskapen hos steroider är att de är anti-kataboliska och även relativt små doser kan upprätthålla muskelvolymer och styrkeindikatorer, även med en brist på kalorier, vilket är vad de använder, kommer dessa effekter att börja avta när de konstgjorda hormonerna börjar utrota sig själva från blodomloppet. Det är här hCG kommer att bli mest effektivt.

Är det vettigt att genomföra hCG-kurser i andra situationer? Ja, när det kommer till mycket långa steroidcykler, tre månader eller längre. I dessa fall är det mycket lämpligt att ta en två-tre veckors kurs och konsumera en bra cykel av hCG för att främja testiklarna att hålla sig vid liv och inte stängas av (som de blir tillsagda med överskott av syntetiskt testosteron som cirkulerar i kroppen). Detta kommer åtminstone att stärka könskörtlarna något. Vissa idrottare, efter att ha avslutat steroidkursen, ger sig själva en liten paus och efter tre veckor startar de en ny cykel med hCG för att återigen få testiklarna att hoppa tillbaka till handling.

 

En drog för alla botemedel?

Är gonadotropin den magiska substansen som hjälper dig att bibehålla alla resultat du får av steroider? Tyvärr inte. Även om hCG stimulerar testosteronproduktionen att börja fungera, påverkar det inte hypotalamus-hypofys-testikelbågen och bidrar inte till dess återställande. Som ett resultat mjukar och fördröjer injektioner av gonadotropiner bara kollapseffekten som uppstår efter avslutad steroidkur.

Det är därför erfarna kroppsbyggare beräknar olika kombinationer och försöker komplettera intaget av hCG med användning av läkemedel som till exempel Clenbuterol och Clomiphene Citrate (Clomid). HCG kan inte ersätta steroider när det kommer till att bygga massa och används lite när man arbetar med muskeldefinition, även om vissa idrottare är övertygade om att gonadotropin har en fettförbrännande effekt och ger musklerna extra fasthet.

Försök att höja testosteronnivåerna genom injektioner innan en tävling kan vara vettigt, men detta medför en viss risk, eftersom hCG kan hittas på dopingkontrolltest. Men trots allt ovan är gonadotropiner fortfarande extremt populära bland kroppsbyggare när de behöver hålla sitt eget hormon och testiklar vid liv samtidigt som de kör tunga eller långa cykeln för att uppnå de kroppar och resultat de önskar.

Ytterligare information

Varumärke

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ovidac 5000 IU”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *